Wie is wie in mijn sprookjes en verhalen?Een korte beschrijving van de karakters in mijn verhalen en hun relatie tot elkaar.

Pelle Grød

Komt uit Bläske op de poolcirkel. Pelle is vorser, dromer en wandelaar. Hij had een relatie met Gudrun. Woont nu bij Knøbbig en Bart in Amsterdam. Werkt net als Knøbbig en Brodgøde voor Noordpool TV. Hij reist graag rond met zijn foodtruck.

Brodgøde

Komt uit Bläske op de poolcirkel. Ze vertrok in haar jeugd naar St. Tropez en werd wereldberoemd actrice. Brodgøde is de tante van Gudrun. Zij heeft een relatie met Pierre ter Braecke. Samen runnen zij de kookschool van Madeleine Bru en wonen daarboven in Parijs. Onlangs heeft ze haar come back op het scherm gemaakt.

Pierre ter Braecke

Komt uit Brussel. Hij is culinair journalist. Woont samen met Brodgøde. Pierre is de neef van meneer Zimbo uit Pontarlier.

Meneer Zimbo

Meneer Louis Zimbo is geboren in Kinshasa. Hij is medicijnman en vraagbaak voor iedereen. Hij woont in Pontarlier in de Jura en is de neef van Pierre ter Braecke. Meneer Zimbo redt regelmatig alle karakters uit penibele situaties met zijn kruidenmelanges.

Knøbbig en Bart

Knøbbig komt uit de Nes fjord, waar hij samen met Bart, econoom een restaurant had. Beiden keerden terug naar Amsterdam, de geboorteplaats van Bart. Knøbbig maakt samen met Brodgøde kookprogramma voor Noordpool TV.  De heren wonen in de Eerste Atjehstraat en hadden daarvoor een kookstudio. Zijn de beste vrienden van Pelle Grød. Hij woont inmiddels bij hen in.

Madeleine Bru

De schone kippenhoedster uit Louhans, waar alle mannen voor vielen. Getrouwd met wijnboer Raphaël Druot, die van Russische adellijke komaf is. Madeleine startte een kookschool in Parijs "Bru et sa Bresse", daarna gerund door  Pierre en Brodgøde. Ze wonen tegenwoordig in Viré op het landgoed van de moeder van Raphaël, de gravin Bledsky. De confits van Madeleine zijn onweerstaanbaar door de kruiden van meneer Zimbo. En worden met succes verkocht.

Maître Hugues Ronsard

Komt uit Royer in de Bourgogne. Hij is jurist en voormalig burgemeester van Fix in de Alpen. Hij heeft een studerende dochter in Parijs. Zij heet Héloise en wekt bij Bru et sa Bresse.. Zijn vrouw verliet hem om samen met Luigi Spirali aan de Côte d'Azur te gaan wonen. Hugues Ronsard heeft het kasteel van zijn ouders omgetoverd in een B&B en woont daar gelukkig met actrice Diana DuBaie.

Huberte Lapopp

Overbuurvrouw van Hugues. Zij heeft jarenlang het verwaarloosde kasteel van Royer bewaakt en doet dat nog steeds als een tijgerin.

Luigi Spirali

Komt uit Ligurië, waar hij in het bezit was van een lichtgevende olijfboom. Meneer Zimbo legde zijn malversaties bloot. Luigi beterde zijn leven. Hij woont nu met Isabelle, de moeder van Héloise in Mougins Zuid Frankrijk. Ze bestieren daar een olijfboomgaard. Daarnaast heeft hij een florerend tuinbouwbedrijf op het eiland Dulcesol.

Edna Schuurs

Edna was beleidsmedewerker bij het Tropenmuseum en een verkilde vrouw. Na de affaire met het gestolen Afrikaanse beeld, besloot ze haar leven te beteren. Ze kwam uit de kast en werd een goede vriendin van Bart. Samen met haar partner runt ze een hotel op Dulcesol.

Yinda McDrew

Paradijsvogel uit de fifties. Jazzsinger en danseres. Nu in ruste, maar doet nog wel eens een gig voor haar vrienden. Yinda woont met haar man Gaeble in een prachtige tropische habitat op het dak van hotel Reina Bisbal in Las Bombas, de hoofdstad van het eiland Dulcesol.

Dokter Miboesa

Dokter Miboesa is een arts uit Brazzaville. Daar leidt hij een kliniek. Door toedoen van Bart en Knøbbig staat de genezende wannabee djangoe weer in het hospitaal en kan hij weer aan het werk.

Diana Dubaie

Internationaal actrice. Hugues is hopeloos in love met haar. Hugues wist haar te bevrijden uit de handen van oligarch Njestevski, die haar ontvoerde naar zijn villa aan de Costa Smeralda.

De Amerikaanse snuiter in het zwart en de de kille blonde Française.

Twee kruimel criminelen, die net als onkruid telkens weer in het leven van alle hoofdpersonen verschijnen. Ze zijn onuitroeibaar.

Gert Klam

Gert is een ambitieuze arts, die een natuurlijke praktijk heeft bij het Amstelstation. Hij geraakte in de klauwen van de helpers van Njestevski en ging nep-producten voor veel geld verkopen aan zijn patiënten. Bart kwam hem op het spoor en nu werkt Klam in de kliniek van dokter Miboesa. Inmiddels woont Gert in bij Knøbbig en Bart.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Pelle Grød en Knøbbig koken voor de nieuwe koning

Pelle Grøds Parijse avonturen.

Pelle Grød en zijn foodtruck met uitzicht.